Skip to main content

Ghid schimbare parolă cont unic UPB

Pasul 1 - Accesare formular schimbare parolă

Accesați pagina principală a platformei my.upb.ro și apăsați pe butonul Am uitat parola ca în imaginea de mai jos.

Pagină principală my.upb.ro

Pasul 2 - Completarea formularului de schimbare a parolei

Selectați metoda dorită pentru schimbarea parolei: prin intermediul e-mail-ului sau a numărului de telefon.

Alegere metodă de schimbare a parolei

După ce ați selectat metoda de schimbare a parolei dorită, introduceți CNP-ul dumneavoastră în câmpul CNP. În cazul unor persoane, acest câmp poate să necesite completarea unei alte informații, cum ar fi seria pașaportului, dacă la momentul înmatriculării nu a fost disponibil un CNP românesc.

Introducere CNP

Bifați căsuța Nu sunt robot și urmați pașii ceruți de formularul care este afișat (în imaginea de mai jos, cerința a fost de bifare a tuturor pătratelor care conțin semafoare) și apăsați pe butonul Confirmați.

Completare CAPTCHA

În urma completării pașilor enumerați mai sus, ar trebui să vedeți o casetă prin care se confirmă trimiterea unui mesaj prin metoda selectată. De exemplu, dacă metoda aleasă a fost numărul de telefon, se va afișa un mesaj similar cu cel de mai jos.

Confirmare trimitere mesaj schimbare parolă

Pasul 3 - Schimbarea parolei

Dacă textul de confirmare a trimiterii a fost afișat, ar trebui să primiți după un scurt timp un mesaj prin e-mail sau SMS. În cadrul acestui mesaj primiți un link pe care trebuie să îl accesați pentru schimbarea parolei.

Mesaj de schimbare a parolei trimis prin SMS

Accesați link-ul primit prin SMS sau e-mail. În cadrul acestui formular trebuie să introduceți de două ori parola pe care doriți să o folosiți pentru cont, iar mai apoi să apăsați pe butonul Schimbă parola pentru confirmare. Vă rugăm să folosiți o parolă unică (pe care să o folosiți doar în cadrul acestui cont) și sigură.

După schimbarea parolei, pe pagina de schimbare a parolei va fi afișat un mesaj de confirmare.

Mesaj confirmare schimbare parolă

Suplimentar, în urma schimbării parolei se trimite o înștiințare de schimbare a parolei și prin e-mail.

E-mail confirmare schimbare a parolei

Autentificare folosind noua parolă

După terminarea acestui proces, parola poate să fie folosită pentru autentificarea în cadrul tuturor serviciilor oferite de universitate.