Skip to main content

Ghid activare cont unic UPB

Pasul 1 - Accesare formular activare contÔÇő

Accesa╚Ťi pagina principal─â a platformei my.upb.ro ╚Öi ap─âsa╚Ťi pe butonul Activare cont ca ├«n imaginea de mai jos.

Pagin─â principal─â my.upb.ro

Pasul 2 - Completarea formularului de activare a contuluiÔÇő

Selecta╚Ťi metoda dorit─â pentru activarea contului: prin intermediul e-mail-ului sau a num─ârului de telefon.

Alegere metod─â de activare a contului

Dup─â ce a╚Ťi selectat metoda de activare dorit─â, introduce╚Ťi CNP-ul dumneavoastr─â ├«n c├ómpul CNP. ├Än cazul unor persoane, acest c├ómp poate s─â necesite completarea unei alte informa╚Ťii, cum ar fi seria pa╚Öaportului, dac─â la momentul ├«nmatricul─ârii nu a fost disponibil un CNP rom├ónesc.

Introducere CNP

Bifa╚Ťi c─âsu╚Ťa Nu sunt robot ╚Öi urma╚Ťi pa╚Öii ceru╚Ťi de formularul care este afi╚Öat (├«n imaginea de mai jos, cerin╚Ťa a fost de bifare a tuturor p─âtratelor care con╚Ťin semafoare) ╚Öi ap─âsa╚Ťi pe butonul Confirma╚Ťi.

Completare CAPTCHA

├Än urma complet─ârii pa╚Öilor enumera╚Ťi mai sus, ar trebui s─â vede╚Ťi o caset─â prin care se confirm─â trimiterea unui mesaj prin metoda selectat─â. De exemplu, dac─â metoda aleas─â a fost num─ârul de telefon, se va afi╚Öa un mesaj similar cu cel de mai jos.

Confirmare trimitere mesaj schimbare parol─â

Pasul 3 - Activarea contului ╚Öi schimbarea paroleiÔÇő

Dac─â textul de confirmare a trimiterii a fost afi╚Öat, ar trebui s─â primi╚Ťi dup─â un scurt timp un mesaj prin e-mail sau SMS. ├Än cadrul acestui mesaj primi╚Ťi un link pe care trebuie s─â ├«l accesa╚Ťi pentru schimbarea parolei.

Mesaj de schimbare a parolei trimis prin SMS

Accesa╚Ťi link-ul primit prin SMS sau e-mail. ├Än cadrul acestui formular trebuie s─â introduce╚Ťi de dou─â ori parola pe care dori╚Ťi s─â o folosi╚Ťi pentru cont, iar mai apoi s─â ap─âsa╚Ťi pe butonul Schimb─â parola pentru confirmare. V─â rug─âm s─â folosi╚Ťi o parol─â unic─â (pe care s─â o folosi╚Ťi doar ├«n cadrul acestui cont) ╚Öi sigur─â.

Numele de utilizator este vizibil în această pagină, sub textul Schimbă parola (numele este încercuit cu chenarul roșu). Totodată, numele se poate observa și în link-ul de schimbare a parolei (încercuit cu chenarul alb).

Pagin─â schimbare parol─â

După schimbarea parolei, pe pagina de schimbare a parolei va fi afișat un mesaj de confirmare.

Mesaj confirmare schimbare parol─â

Suplimentar, ├«n urma schimb─ârii parolei se trimite o ├«n╚Ötiin╚Ťare de schimbare a parolei ╚Öi prin e-mail. ├Än cadrul confirm─ârii se poate vedea din nou numele de utilizator care va fi folosit pe toate platformele universit─â╚Ťii.

E-mail confirmare schimbare a parolei

Autentificare folosind noua parol─â

După terminarea acestui proces, parola poate să fie folosită pentru autentificarea în cadrul tuturor serviciilor oferite de universitate.