Skip to main content

Ghid acces resurse gratuite Microsoft (fără Microsoft Office)

Pasul 1 - Vizitare my.upb.ro

Accesați contul de utilizator din platforma my.upb.ro. Din rubrica Servicii alegeți din listă Licențe Microsoft (exceptând suita Office). Accesați adresa aka.ms/devtoolsforteaching.

Adresă de e-mail

Pentru accesarea serviciului este nevoie să introduceți adresa de e-mail. Dacă nu vă cunoașteți adresa de e-mail, o puteti afla accesând my.upb.ro, navigând către secțiunea Profil > Conturi, ca în imaginea de mai jos. Adresele sunt specifice fiecărei facultăți - de exemplu, pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare, adresa de e-mail are formatul username@stud.acs.upb.ro.

MyUPB detalii conturi

Pasul 2 - Autentificare servicii Microsoft Azure

După accesarea paginii, veți fi redirecționați către pagina principală Azure Dev Tools for Teaching. Vă puteți autentifica folosind butonul Sign in indicat în imaginea de mai jos.

Login Azure

Pasul 3 - Autentificare

După apăsarea butonului, veți fi redirecționat către pagina de autentificare a serviciilor Microsoft. Aici, introduceți numele de utilizator și parola pentru autentificare, ca în imaginile de mai jos. În prima pagină este cerută adresa de e-mail, iar în cea de-a doua pagină este cerută parola contului cu care vă autentificați.

Login Microsoft pas 1 Login Microsoft pas 2

Pasul 4 - Confirmare identitate

După autentificare, ca măsură de securitate, vi se va cere să vă verificați identitatea. Acest lucru constă în trimiterea unui cod secret pe un număr de telefon, pe care trebuie să îl introduceți. Pentru a realiza acest lucru, selectați în câmpul Country code (subliniat cu chenarul negru) valoarea Romania (+40), iar în câmpul Phone number (subliniat cu chenarul roșu) introduceți numărul dumneavoastră de telefon. Mai apoi apăsați pe butonul Text me pentru a primi prin SMS un cod secret de șase cifre.

Verificare identitate pas 1

După apăsarea butonului Text me, în pagină mai apare un câmp suplimentar cu textul Verification code. Introduceți în acest câmp codul primit prin SMS, iar mai apo apăsați pe butonul Verify code.

Verificare identitate pas 2

După finalizarea acestui proces nu va mai fi necesară repetarea lui la autentificarea din același browser.

Pasul 5 - Explorare resurse Azure Education Hub

După ce procesul de autentificare este complet, puteți explora resursele disponibile în cadrul Azure Education Hub. Pentru a vizualiza pachetele disponibile pentru descărcare, apăsați pe butonul Software.

Pagină principală Azure Education Hub

Pasul 6 - Căutare software

Pentru a căuta un anumit program, puteți utiliza câmpul de filtrare, prin introducerea câtorva caractere (sau cuvinte) din numele pachetului în câmpul subliniat în imaginea de mai jos. Pagina va afișa doar pachetele care se potrivesc denumirii selectate.

Căutare software în Azure Education Hub

Pasul 7 - Vizualizare cheie produs

Selectați pachetul pe care doriți să îl descărcați. În partea dreaptă o să apară un meniu în care este un buton de descărcare (subliniat cu chenarul albastru), cât și alte informații utile, cum ar fi cheia de activare a produsului - pe care o puteți vedea utilizând butonul View key (subliniat cu chenarul roșu).

Vizualizare cheie produs